På väg till Visby och Almedalen. För min del är det tredje gången i rad som jag är där. I kväll väntar en tur runt Almedalen och jag har också tänkt att lyssna till det första politikertalet. I år är det centerpartiet och Annie Lööf som inleder.

I morgon måndag väntar en intensiv seminariedag. Det är flera intressanta seminarier om högre utbildning och forskning som jag givetvis har för avsikt att vara med på. Det händer också mycket spännande på den Västsvenska Arenan, med bland annat två seminarier om den textila näringen och betydelsen av att branschen fokuserar på hållbar utveckling i en bred bemärkelse. Det handlar om fortsatt utveckling av tekniker för återanvändning av textil material, användning av nya material i textiler, framförallt skogsråvara, nya affärsmodeller baserat på hållbarhet och ständig utveckling av arbetsmiljön i produktionsanläggningar världen över. Högskolan är medarrangörer i ett av dessa seminarier.

Almedalen är ett utmärkt tillfälle för kunskapsutveckling, för att knyta nya kontakter och bekräfta men också att utveckla gamla. Vår närvaro i Almedalen på olika sätt har varit viktigt för högskolan tidigare år och kommer att bli så i år också. Det är intensiva dagar som väntar, med många intryck och möjligheter att inspireras i den fortsatta utvecklingen av Högskolan i Borås.