God Jul och Gott Nytt År!

I en orolig värld med en oklar världsordning och med gigantiska utmaningar för att nå de mål som ställts upp för den globala utvecklingen har universitet och högskolor en mycket stor betydelse. Vår omvärld behöver oss mer än någonsin för att utveckla ny kunskap, verifiera tidigare kunskap och sprida kunskap till studenter och till aktörer i vår omvärld.

Vi ska verka för en hållbar utveckling och att målen i Agenda 2030 implementeras. Vi behöver medverka till att fakta sprids och att respekten för fakta upprätthålls och att samhällsdebatten därigenom blir mer konstruktiv och innehållsrik. Vi ska vara välkomnande, arbeta gränsöverskridande, vara öppna för idéer och ta vårt ansvar för framtiden.

Vi har som högskola ett tydligt och viktigt uppdrag. Högskolan i Borås har en bra verksamhet av stor regional och nationell betydelse med nöjda studenter, viktiga forskningsprojekt och ett verksamhetsstöd av god kvalitet. Vi använder våra tillgängliga resurser väl och strävar efter att förena djup, profil och bredd. Vi lägger ett 2016 bakom om oss med flera framgångar som för oss närmare visionen att bli det tredje universitetet i Västsverige liksom ett hållbart lärosäte.

Jag vill uttrycka mitt stora tack till alla medarbetare för värdefulla insatser och stort engagemang under det gångna året. Tack till alla studenter och samarbetspartners för visat förtroende. Jag tillönskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

 

1 kommentar

  1. Jag gick textilhögskolan i Borås med examen 2010 och upptäckte den här bloggen nu. Kul läsning och härligt att se att mycket är som det en gång var, i en god bemärkelse =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *