Idag för 20 år sedan

För tjugo år sedan drabbades Högskolan i Borås och vår studentkår av en tragedi. Det som skulle bli en trevlig fest i studentkårens lokaler och med ett avslutande effektfullt fyrverkeri, blev istället en mycket sorglig kväll. Av misstag gick fyrverkeripjäser av i kårhusets källare när fyrverkerierna förbereddes. Två av våra studenter omkom och flera skadades. Det var en förfärlig händelse och en svår tid därefter för högskolans medarbetare och studenter. För många blev det tiden före och tiden efter. Med dessa ord vill jag hedra de omkomna. Mina tankar denna dag går till släkt och vänner som så hastigt tragiskt förlorade de sina.

Borås 180228
Björn Brorström
Rektor

2 kommentarer

  1. Fint att du gör ett minnesord av den tragiska händelsen, vi är flera som minns och delar det du sätter ord på.

    • Jag och min kollega Maud jobbade i växeln. Jag blev uppringd av min pappa som sa att det brann i Kårhuset. Jag kontaktade Maud och ringde även Anders F, men han var redan informerad liksom skolans präst innan jag åkte till Högskolan. Det blev en lång och sorglig natt på Högskolan, särskilt när vi fick beskedet att Mattias hade omkommit, Mattias som veckan innan hade firat sin födelsedag på just Kårhuset. Det som jag också minns är den sammanhållning som blev så tydlig, t.ex. hur Romulo Enmark flyttade ner till oss i växeln. Fortfarande tänker jag ibland på Mattias och hans busiga leende.// Ewa i växeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *