Vi har haft en ljuvlig försommar med en sammanhängande värmebölja med svaga fina vindar och vi har kunnat göra allt det där som hör en bra sommar till. Jag hoppas att ni alla haft möjlighet att njuta av det fina och tillåtande vädret. När dessa rader skrivs har några regnskurar dragit förbi och det känns riktigt bra och rätt att vattenreservoarerna fylls på och gulnande gräsmattor och ängar väts. En konsekvens av den fina försommaren och allt som redan är gjort är att vi kan ta oss an sommarsemestern mer avslappnat. Det är inte heller hela världen om det inte är soligt hela tiden, och det är mer legitimt att trots fint väder söka upp skuggan eller vara inomhus, ligga på soffan och läsa en god bok eller titta på en usel svensk 30-talsfilm på tv.

Hursomhelst är semestern välkommen efter ett intensivt läsår. Vi har stärkt högskolan och tagit ytterligare steg mot målet med kompletta akademiska miljöer inom samtliga prioriterade områden. Vi har utvecklat vår hållbarhetsprofil och fått bekräftelse på vår höga kvalitet, bland annat genom Universitetskanslersämbetets utvärdering. Vi har också tilldelats regeringsuppdraget att etablera en plattform för utveckling av en hållbar textil- och modeindustri. Vi är nationellt centrum för forskning, utveckling och utbildning inom textil och mode. Vi har hög kvalitet på våra utbildningar och omfattningen på vår forskning fortsätter att öka. Vi är duktiga på samverkan och vi har en hög kvalitet på vårt verksamhetsstöd. Verksamheten utvecklas, men allt är inte frid och fröjd. Vi måste fortsätta vårt arbete med att förbättra arbetsmiljön. Vi behöver också ta sviktande söksiffror inom vissa utbildningsområden på allvar och förstå orsakerna till nedgångar och därefter genomföra nödvändiga förändringar och förbättringar.

Det kommande läsåret kommer att bjuda på många intressanta utmaningar för att stärka lärosätet, allt i syfte att kunna ge våra studenter den bästa tänkbara utbildningen och genom vår forskning bidra till en gynnsam och hållbar samhällsutveckling. Kanske är nästa läsår också året då polisprogrammet äntligen, efter stora ansträngningar och ett imponerande arbete med ansökan, startar i Borås. Vi väntar i skrivande stund på beslut och besked.

Innan ett nytt spännande läsår startar väntar välförtjänt sommarledighet för oss alla inom högskolan. Tack för stort engagemang och värdefulla insatser under året. Jag vill också tacka alla våra studenter och samarbetspartners för att ni väljer oss och för många viktiga möten. Jag önskar er alla en avkopplande sommar.